Эрхэм зорилго
Малын эрүүл мэнд, тавлаг байдлыг хангаж, чанар аюулгүй байдлын шаардлага хангасан бүтээгдэхүүнийг бий болгоход шаардагдах мэдлэг ур чадварыг сургалт-судалгааны үйл ажиллагааг оновчтой хослуулах замааршат шатны суралцагсадад олгоно.
Тэнхимээс заадаг хичээлүүд:
Бакалаврын хөтөлбөрт:
Магистр, докторын хөтөлбөрт:
Төгсөлтийн дараах сургалт
1. Мах, сүүний чанар, аюулгүй байдлын үнэлгээ
2. Зооноз өвчний хяналт
3. Малын эрүүл мэнд, бүтээгдэхүүний эрүүл ахуй
4. Мал эмнэлгийн зохион байгуулалт, эрх зүй
5. Мал эмнэлгийн нийтийн эрүүл мэнд
Судалгааны ажлын чиглэл:
Тэнхимийн харьяа лабораторууд:
1. Мал амьтны гаралтай бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдлын лаборатори
2. Эрүүл ахуй, ариун цэврийн лаборатори